Hozzávalók 4 személyre:
- 4 közepes csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
- 2 dl sör
- 3dl tej
- 1 kk erőspaprika (legjobb a Cayenne bors)
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézem, majd kedvem szerinti formájú csíkokra vágom. A tejbe belekeverem a zúzott fej fokhagymát, egy teáskanál sót, majd beleforgatom a csirkecsíkokat. Ezt egy éjszakára a hűtőben hagyom pácolódni.
Másnap egy mély edényben összekeverem a lisztet, erőspaprikát, sót, borsot és sütőport. Beleütöm a tojást és ráöntöm a sört. Botmixerrel csomómentesre keverem. A fokhagymás tejben pácolt csirkecsíkokat lecsöpögtetem és jól átforgatom az elkészült masszában. Egy mély lábasban két ujjnyi olajat hevítek, majd belerakom a bundában átforgatott csíkokat. Egyszerre nem túl sokat, mert túlságosan lehűtené az olajat. Ha aranybarnára sültek, papír törlőkendőre helyezem őket, hogy a maradék olajat felszívja. Ezután fogyasztható is.
Köretnek párolt rízs, vagy krumplipüré dukál. Ha pedig italozás mellé csipegetni készítjük, lehet különböző tejfölös alapú mártogatót tálalni mellé.
This looks wonderful. I'll have to try it.
VálaszTörlés